Ana içeriğe atla

ZAGİ İÇİN ELEKTRONİK ELEMAN VE TEMİNİ

Merhaba arkadaşlar uzun uğraş ve araştırmalar sonucu zagi için gerekli elektronik ve mekanik parçaları fiyat-performans aralığını gözlemleyerek tedarik etmiş durumdayım.


İnternet ortamında birçok bilgi ve video olmasına rağmen yetersiz bilgi daha çok yer kaplamakta gerek zagi yapımı için(kesme, ölçme vs.)İnsanlar yeterince bilgi vermiyor.
Türk vatandaşlar bunu daha çok yapıyor dolayısı ile insanlar ellerindeki elektroniği yakıyor yada bir şekilde zarar veriyor.
İnternet ortamında bulunan bilgilerle 2 adım atabiliyorsunuz ve bir yerde tıkanıyosunuz bende bu konuda tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.
ZAGİ ölçüleri ve kesimi ile alakalı bilgileri de başka bir yayında paylaşacağım şuan konumuz elektronik kısım ve bu elektronik parçaların temini.
Önce zagi için gerekli elektronik ekipmanları listeleyelim. 1.Kumanda-Alıcı.
2.Batarya (3s Li-po)
3.Fırçasız motor(2200kv)+Pervane(6x4 hız için idealmiş.)
4.Esc(30amper)
5.Servo (metal yada plastik dişli farketmez seçimi size kalmış)
6.Li-Po balans şarj aleti Öncelikle bunları nereden tedarik edebilirsiniz ?
Tabiki yurt dışından neden yurt dışından? çünkü burda semeri ile seksene maaliyet oluyor.
Yurt dışından alacak durumum yok derseniz Allah yardımcınız olsun çünkü Türkiyedeki kumanda fiyatına tüm elektroniği yurt dışından temin edebilirsiniz , nerden tabiki Aliexpress'ten.Bangood yada Gearbest'ten de temin edebilirsiniz. şimdi satın aldığım elektroniklerin linkini sizinle paylaşacağım.
1.Kumanda: FlySky kumanda

















 2.Motor,esc,pervane: Motor ,Esc,Pervane

 

















3.Servo (ben hem servo hemde yanında bracket ile aldım ilerde işe yarayacak kamera için yanında 2 daha servo siparişi verin lazım olacak.) : Servo+Bracket Fpv için


 













4.Batarya yurtdışından gelmiyor artık malesef Türkiye' taşıyıcı kargo firması yok (ems-dhl hariç 50$ vermezsiniz ona da herhalde) Bu batarya konusuna kolaylık getirmeye çalışacagım 2000-2200mah bataryalar yapıyorum şuan lipo'dan verimli olduğuna kanaat getirirsem Li-po bataryanın yarı fiyatına satışa çıkaracağım.














5.Li-Po balanslı şarj aleti : Li-Po balans şarj aleti



















Yalnız Aliexpress üzerinden satın alma olayı ile bilgi vermek istiyorum fiyatlar değişken olabiliyor PC ve Cep telefonundan satın alımda fiyat farkları var telefonla alışveriş yapmanızı öneririm mobilde daha ucuz.
Türkiyede daha ucuz malzeme bulursanız burdan temin edin tabiki.

Bir sonraki yayında bu elektronik ekipmanların montajlarını anlatacağım.

Yukarda verdiğim elektronikler dışında xt60 konnektör alın: batarya ve esc için xt60 konnektörleri  (erkek-dişi) Türkiyede bunlar bile çok pahalı çin'e göre tavsiyem yukardaki ürünleri satın alırken aynı mağazada bu malzamalar var mı kontrol edin aynı kargo içinde takipli gelirler.konnektörler için resim dosyası aşağıda.



Yorumlar

  1. Merhaba alıcı verici ararken bir yurt dışı alışveriş sitesinde sizin yazınızı gördüm birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Gemi yapmayı planlıyorum iki motor kullanıcam kolu sağa çekince sol motor sola çekince sağ motor çalışacak ileri verincede her ikisi birden çalışacak gösterdiğiniz kumandada bunu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  3. Bu biraz karışık bir ayarlama gerektirecektir,teorik olarak bu kumanda işinizi görecektir ama tam anlamıyla size şu şekilde yapabilirsiniz diyemem.2 motor olayı işi karıştırıyor biraz anladığım kadarı ile motorları aynı zamanda dümen olarak da kullanmak istiyorsunuz, bu şart değilse 1motor 1 esc den kar ederek dümen için servo kullanmanızı tavsiye ederim 1 servo ile bunu rahatça yapabilirsiniz 1.5$ gibi bir fiyatı var servonun motor esc 8-10$.
    Düşünceniz farklı birşeyde ben yanlış anladıysam deneme yapmak gerek 2 motor için.

    YanıtlaSil
  4. Deneyebilirseniz sevinirim hocam eğer olursa alıcam

    YanıtlaSil
  5. Önce şunu bilelim 2 motoru neden kullanmak istiyorsunuz? Yön vermek için mi

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. kumandayı alabilirsiniz en iyi fiyatlı en iş görür kumanda o

      Sil
  7. o halde 2 motora ihtiyacınız yok 1 adet servo 1 adet esc 1 adet motor alın yeterli , gerisi kolay , servo yön vermekte kullanılır.

    YanıtlaSil
  8. Servo kullanmak istemiyorum dediğim gibi bir yöntem olmuyormu kumandada

    YanıtlaSil
  9. An itibariyle sipariş verdim telefondan Ali express ten :) gece gece n'olacak bizim bu gökyüzü sevdamız.ama ilk kez model yapacağım Zagi de karar kıldım.ankarada yaşıyorum.govdeyi nasıl yaparım hiç bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  10. Batarya siparişi vermedim.kumanda da vermedim.drone gelecek Ali express ten.onun kumandası olur mu? Çaylağim Hiç tecrubem yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yapmaz o işi �� size tavsiyem Türkiye'den uygun fiyatlı alıcı verici almanız , kusura bakmayın bu arada yazınızı yeni gördüm uzun zamandır bakamıyorum buralara

      Sil
  11. Your Affiliate Profit Machine is ready -

    Plus, getting it set up is as simple as 1 . 2 . 3!

    This is how it works...

    STEP 1. Input into the system what affiliate products you want to promote
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON TRAFFIC (it ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the affiliate products system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

    So, do you want to start making profits?

    You can test-drive the system for yourself risk free...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İthal Teknik Uygunluk Yazısı Nasıl Alınır ?

İthal Teknik Uygunluk Yazısı Nasıl Alınır ? Merhaba arkadaşlar ,İnsansız Hava Aracı İthal Teknik Uygunluk Belgesi alması gereken arkadaşlar için bu yazının faydalı olacağını düşünerek bir yazı dizesi yayınlamaya karar verdim. Bildiğimiz üzere ülkemizde Drone(İHA) fiyatları oldukça yüksek bu yüzden insanlar yurtdışı alışveriş sitelerine yöneliyor.(Aliexpress vs.) Sizlere İnsansız Hava Aracı Uygunluk Beyanı(İHA beyanı) nasıl hazırlanır bizlerden ne tür belgeler isteniyor sırayla anlatacağım. İthal teknik uygunluk MADDE 6 – (1) İHA0 ve İHA1 sınıfındaki İHA için ithal teknik uygunluk yazısı düzenlenebilmesi için aşağıdaki bilgi ve belgeler aranır: a) İHA ve sistemlerine ait teknik özellikleri içeren ürün kataloğu, b) İHA ve sistemleri üretim yılı ve üretici ülke, c) Marka, model, seri numarası bilgilerini içeren proforma fatura (internet çıktısı olur/firma tarafından yetkili kimsenin imzası olmalı) ve GTİP’e(üst yazı veya eklerde 88.02 ile başlayan gümrük numar

FLYSKY FS-İ6 / TURNİNGY TGY-İ6 KUMANDAYI 10 KANAL YAPMA

Bu yayında Flysky fs-i6 6 kanal kumanda nasıl 10 kanal yapılır bunu anlatmaya çalışacağım. Bilindiği üzere piyasada oldukça sık kullanılan bu kumanda fiyat performans açısından oldukça iyi bir ürün olma özelliğine sahip. dronlarda uçaklarda helikopterlerde yada teknelerde her alanda iş yapıyor ama 6 kanal az geliyorsa çözümü basit. Bu işlemi yapabilmemiz için bize güncelleme dosyası, kumandaya ait veri aktarım kablosu yada kablo yoksa 1 adet usb TTL çevirici gerekli.aşağıdaki resimden Usb TTL çevirici nedir görebilirsiniz. 2 çeşidi var. 1.resimdeki micro usb kablo ile pcye bağlanır. 2.resimdeki ise standart usb arabirimi ile. Şimdi elinizde kumandaya ait veri kablosu olmadığını varsayarak devam ediyorum. TTL çevirici ile kumandaya bağlanmak için jumper kablo olursa elinizde(erkek-dişi) işleme hemen başlayabilirsiniz. jumper kablo bilmeyen arkadaşlar için; Elimde bu kablo yok ayrı ayrı erkek dişi kablo va