Ana içeriğe atla

Kendi Şarj Ünitenizi Kurun(Solar)

Merhaba arkadaşlar bilindiği üzere hayatımız mobil hayat üzerine kurulu ve bu mobil hayatımız için mobil sarjlara ihtiyacımız oluyor.
 Bu ihtiyacı powerBank gibi mobil şarj cihazları ile karşılamaya çalışıyoruz fakat yetersiz kalıyorlar.
1 telefonu 2500mah powerBank tam şarj edemiyor bu duruma 2 parça alet ile el atabiliriz..
 Nedir bu 2 parça alet ?
 1.solar panel (güneş paneli)




2.Usb şarj kontrolü devresi

 Bu 2 ekipman ile güneş olduğu sürece sınırsız elektrik elde edebiliriz.
Eğer isterseniz bir adet powerBank kutusu alarak içine 3.7v 18650 diye tabir edilen pilleri yerleştirip güçlü bir şarj cihazı olusturabiliriz.
 Bu bize ekstra bir şarj cihazı kazandıracaktır .
Solar panelle bu powerBank'ı sarj edebilirsiniz dilerseniz.
 Kamp yada doğaya çıkacak arkadaşlar için bulunmaz nimet olur solar panel.
 Öncelikle 1 adet 12v 2-3watt değerinde solar panel alalım Aliexpress üzerinde 3-5$ gibi uygun fiyatlara alabilirsiniz.
2.olarak Usb şarj devresi bunun 2 farklı seçeneği var 1. si ayarlanabilir çıkış voltajı olanı ,diğeri ise sabit 5volt çıkışlı olanı , ayarlı olanı tavsiye ederim.
Solar panelin çıkışlarına + ve - kutuplara ,+ kırmızı ,- siyah kablo olacak şekilde lehim atalım .( Kablo renkleri global olarak böyledir ,siz farklı renk kullanabilirsiniz).
Sonrasında Usb şarj devresinde İn (olarak) görünen yere + ve - kutupları gösterildiği şekilde doğru olarak monte edelim .
Şimdi solar şarj cihazımız hazır , sonrasında paneli güneşe doğru açı ile bakacak şekilde sabitleyelim ( en iyi açı en iyi voltaj ve amper değerini verecektir ).
Bunu Usb şarj devresi üzerinde voltajin yüksekliğine göre doğru pozisyonda güneşe cevirebiliriz ,doğru sabitleme işi de tamam olduğuna gore Usb devrenin Usb çıkışına şarj kablonuzu bağlayarak 5 volt Usb şarj ile beslenen tüm cihazlarimizi şarj edebiliriz.
Daha gelişmiş şekilde yapmak isterseniz uygun fiyatlı küçük bir jel akü alarak solar panel ile şarj edebiliriz uzun sure şarj destegimiz olur.( Solar paneller için en uygun akü türü jel akülerdir).

Aliexpress üzerinden bu ekipmanları uygun fiyat ile alabilirsiniz.



solar panel 4-6$
 Solar Panel
DC-DC charge convert 2$
DC-DC Charge Kontroller



 Bu yayını gece hazırladığım için ben 2 adet 3.7 volt (18650)pil kullandım.
Şarj ettiğim batarya RC Drone bataryası doğada uçuş yaparken bu pil bittiğinde bu yöntem işinizi yeterince görecektir .Ben bu şekilde kullanım yaptım dronu 1 kere uçurup dönmedim.

Yorumlar

  1. If you're looking to burn fat then you absolutely have to try this brand new tailor-made keto diet.

    To design this service, certified nutritionists, personal trainers, and cooks have joined together to develop keto meal plans that are efficient, suitable, money-efficient, and satisfying.

    From their launch in early 2019, 100's of clients have already transformed their figure and health with the benefits a professional keto diet can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-confirmed ones offered by the keto diet.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İthal Teknik Uygunluk Yazısı Nasıl Alınır ?

İthal Teknik Uygunluk Yazısı Nasıl Alınır ? Merhaba arkadaşlar ,İnsansız Hava Aracı İthal Teknik Uygunluk Belgesi alması gereken arkadaşlar için bu yazının faydalı olacağını düşünerek bir yazı dizesi yayınlamaya karar verdim. Bildiğimiz üzere ülkemizde Drone(İHA) fiyatları oldukça yüksek bu yüzden insanlar yurtdışı alışveriş sitelerine yöneliyor.(Aliexpress vs.) Sizlere İnsansız Hava Aracı Uygunluk Beyanı(İHA beyanı) nasıl hazırlanır bizlerden ne tür belgeler isteniyor sırayla anlatacağım. İthal teknik uygunluk MADDE 6 – (1) İHA0 ve İHA1 sınıfındaki İHA için ithal teknik uygunluk yazısı düzenlenebilmesi için aşağıdaki bilgi ve belgeler aranır: a) İHA ve sistemlerine ait teknik özellikleri içeren ürün kataloğu, b) İHA ve sistemleri üretim yılı ve üretici ülke, c) Marka, model, seri numarası bilgilerini içeren proforma fatura (internet çıktısı olur/firma tarafından yetkili kimsenin imzası olmalı) ve GTİP’e(üst yazı veya eklerde 88.02 ile başlayan gümrük numar

FLYSKY FS-İ6 / TURNİNGY TGY-İ6 KUMANDAYI 10 KANAL YAPMA

Bu yayında Flysky fs-i6 6 kanal kumanda nasıl 10 kanal yapılır bunu anlatmaya çalışacağım. Bilindiği üzere piyasada oldukça sık kullanılan bu kumanda fiyat performans açısından oldukça iyi bir ürün olma özelliğine sahip. dronlarda uçaklarda helikopterlerde yada teknelerde her alanda iş yapıyor ama 6 kanal az geliyorsa çözümü basit. Bu işlemi yapabilmemiz için bize güncelleme dosyası, kumandaya ait veri aktarım kablosu yada kablo yoksa 1 adet usb TTL çevirici gerekli.aşağıdaki resimden Usb TTL çevirici nedir görebilirsiniz. 2 çeşidi var. 1.resimdeki micro usb kablo ile pcye bağlanır. 2.resimdeki ise standart usb arabirimi ile. Şimdi elinizde kumandaya ait veri kablosu olmadığını varsayarak devam ediyorum. TTL çevirici ile kumandaya bağlanmak için jumper kablo olursa elinizde(erkek-dişi) işleme hemen başlayabilirsiniz. jumper kablo bilmeyen arkadaşlar için; Elimde bu kablo yok ayrı ayrı erkek dişi kablo va

ZAGİ İÇİN ELEKTRONİK ELEMAN VE TEMİNİ

Merhaba arkadaşlar uzun uğraş ve araştırmalar sonucu zagi için gerekli elektronik ve mekanik parçaları fiyat-performans aralığını gözlemleyerek tedarik etmiş durumdayım. İnternet ortamında birçok bilgi ve video olmasına rağmen yetersiz bilgi daha çok yer kaplamakta gerek zagi yapımı için(kesme, ölçme vs.)İnsanlar yeterince bilgi vermiyor. Türk vatandaşlar bunu daha çok yapıyor dolayısı ile insanlar ellerindeki elektroniği yakıyor yada bir şekilde zarar veriyor. İnternet ortamında bulunan bilgilerle 2 adım atabiliyorsunuz ve bir yerde tıkanıyosunuz bende bu konuda tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım. ZAGİ ölçüleri ve kesimi ile alakalı bilgileri de başka bir yayında paylaşacağım şuan konumuz elektronik kısım ve bu elektronik parçaların temini. Önce zagi için gerekli elektronik ekipmanları listeleyelim. 1.Kumanda-Alıcı. 2.Batarya (3s Li-po) 3.Fırçasız motor(2200kv)+Pervane(6x4 hız için idealmiş.) 4.Esc(30amper) 5.Servo (metal yada plastik dişli farketmez seçimi size kalmış